De gezondheidsvoordelen van zelfgemaakte haverkoek met banaan
Zelfgemaakte biologische bananencake is een voedzame keuze die rijk is aan voedingsvezels en essentiële voedingsstoffen. De cake gebruikt de natuurlijke zoetheid van bananen, waardoor er minder toegevoegde suikers nodig zijn. Bananen bieden ook vitamine C, B6, en kalium, terwijl haver bijdraagt aan een gezonde spijsvertering en het cholesterol kan helpen verlagen.
Deze koek is energiebevorderend door de combinatie van natuurlijke suikers en vezels, die helpen bij het stabiliseren van de bloedsuikerspiegel. Met mogelijke toevoegingen van noten biedt het gezonde vetten, waardoor het een uitstekende, gezonde traktatie is.
Het recept voor de biologische haverkoek
De ingrediënten
- Restjes van zelfgemaakte bio havermelk -> Bekijk het recept hier.
- 2 bio bananen
- Speculaaskruiden
- Optioneel: walnoten of rozijnen
Bereiding
- Prak twee bananen en meng deze bij de havervlokken die overblijven van je DIY havermelk.
- Voeg daar nog enige havervlokken en speculaaskruiden aan toe en leg het geheel op een bakblik met bakpapier.
- Optioneel: om het af te sluiten meng je nog wat walnoten of rozijnen toe voor een lekkere bite.
- Bak de bananen – havervlokken koek op 180 graden ca 20 – 25 minuten.
- Laat het vervolgens nog even 5 minuten afkoelen, en klaar om te eten!